woensdag 27 augustus 2008

Het opkroppen van ballaststoffen is niet alleen volstrekt onnodig, maar veelal ook nog gevaarlijk

Onnodig(e) (ont)houd(ing)en
Van een andere tv-consumentenrubriek dan die van gisteren — met betrekking tot de Astro-ellende op de treurbuis, respectievelijk het gifscherm — kreeg ik vandaag een elektronische brief met tal van mededelingen met betrekking tot thema's, die geen betrekking op mij hebben: koelvloeistof voor automotoren, nepkaas op pizza's en meer van zulks dat voor vele landgenoten wel van belang kan zijn. Eén van de aangesneden thema's geeft mij echter aanleiding om hier enig commentaar te geven.

Consumentennieuws: 'Hangend boven wc plassen maakt ziek'


Het betreft het plassen boven de wc-pot, waarmee wordt bedoeld het plassen van bovenaf in de wc-pot, met andere woorden: menigeen wil buitenshuis niet op een wc-bril plaatsnemen, en daarvoor kan men best enig tot zeer veel begrip opbrengen als men, al is het ook maar eenmaal, heeft meegemaakt hoe godvergeten weerzinwekkend toiletten of wat daarvoor moet doorgaan erbij staan, liggen, hangen of wat dan ook.
Detailgegevens over de niet geringe gevaren van het ophouden van noodzakelijk te lozen urine kunt u in de bewuste bijdrage lezen. Daarover gaat dan ook mijn verbazing en het daardoor noodzakelijke commentaar alhier niet. Het is echter in hoge mate verbijsterend dat er men bij de consumentenrubriek in kwestie kennelijk niet van op de hoogte is van dat er bij drogisten verpakkingen met speciale brilzitdoekjes verkrijgbaar zijn, die de zo dringend urineren, dan wel defeceren, moetende mens geen eigen lichaam ruïnerende beslissing hoeft te laten nemen, respectievelijk onthouding hoeft te laten practiseren welke eventueel (een) intestina(a)l(e) defect(en) tot gevolg heeft.
Conclusie: begeeft u zich, alvorens op reis te gaan, naar een, al dan niet gerenommeerde, drogist en laat u gerust een juist product voor uw behoefte aansmeren, opdat uw hele bilpartij tijdens de vereiste handelingen schoon blijft en daarenboven verschoond van ellendige infecties. De juiste doekjes kunnen een hele uitkomst bieden ten einde u de gelegenheid te geven uw bloedigen lavastromen, of wat er ook moge uitkomen, op gang te brengen overal daar waar en wanneer u het uitkomt.
Voor de goede orde zij er hier nog eens op gewezen dat men van het plaatsnemen op een wc-bril geen geslachtsziekten kan oplopen — jawel, er zijn zelfs in de eenentwintigste eeuw nog steeds mensen, die met zulke nonsensicale beweringen komen aanzetten — en dat men evenmin angst hoeft te koesteren dat men daarvan hiv-positief kan geraken.

Geen opmerkingen: